INLOGGEN
«»

gewone dingen

de Wildeman is in het land
de bere sjiek rust in zijn hol
het zevende zegel staat weer eens
op breken
de vluchtplannen
tot puin vervallen
wie ziet de eerste tekens
van deze aflopende wereld
het goede werkt in stilte
de kraaien krassen luid
de mensen hebben angst
hoor jij de vogels soms nog fluiten
tesamen met de dageraad

de zon komt op en gaat weer onder
en stoort zich niet aan het gewemel

de bere sjiek wordt wakker
wat zal met ons gebeuren
wij pinguins in de stormwind
kunnen we dit tij overleven

ontkennen is soms een deugd
om door te gaan
de kapper wacht, de rekeningen
en maarten heeft vandaag een test

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016Informatie bij het gedicht:

wildeman: mythologisch figuur, soms als voorstelling van het kwade, soms als toonbeeld van viriliteit bere sjiek: mythische germaanse krijger die in slaap viel en tijdens zijn slaap vocht op het slagveld Auteursrechten
Op dit gedicht ‘gewone dingen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.