Middeleeuwse vergrijpen

Ron Dietvorst

Dronkenmannen bralden
bazuinen schalden
de leenheer
leunde tegen een steunbeer

lijfeigenen en horigen
vervingen de vorigen
de brandstapel gaf een stank
van mensenskeletten voor dank

de baron kon niet meer verdragen
hij feestte met vrienden en magen
en de stank bedierf zijn eetlust
daar was de tiran niet op belust

hij wou enkel zijn onderdanen tonen
wie baas was en hier zou tronen
hij kende geen enkel mededogen
het gepeupel werd leeggezogen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Middeleeuwse vergrijpen’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.