INLOGGEN
«»

Herders her en der

Herders her en der
Daar op het veld
Wordt jullie ziel gekweld?
Horen jullie de engelen zingen?
Kunnen jullie jezelf bedwingen?

Herders her en der
Drink jullie niet lam
Vind ze niet lief, vind ze niet tam
Hou jullie poten thuis
En jullie staf incluis

Herders her en der
Lap de regels aan je laars
En brandt een kaars
Voor je raam vannacht
Werd weer een schaap verkracht

Herders her en der
Jullie liggen vaak bij nachte
Er zijn er veel harde, doch weinig zachte
Het heeft iets barbaars
Zo’n achterpoot in je laars

Herders her en der
Met jullie drang om te klonen
Ga toch snel bij Dolly wonen
Luister goed naar wat ik zeg:
Scheer jullie kudde, scheer jullie weg!


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herders her en der’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.