INLOGGEN
«»

Telefonisch misbruik

Een onbekende vrouwenstem valt me lastig
Ik kreeg al een waarschuwing of twee:
goedbedoelende buren: reageer nooit!,
zo kreeg ik steeds mee.

De vrouw spreekt Engels, meldt zich slechts
met 'Hallo' Ik vertrouw het voor geen cent,
leg onmiddellijk neer en mompel dan, zie zo!

Láter probeert men het wéér, maar ik leerde
nog meer De verbinding uit een heel ver land
Klik hoorde ik, weggewerkt door mij en zeg
nooit "Ja" in dit geniepige telefoonland!

Het is aan de orde van de dag, o wee als je
per ongeluk het gesprek aanging en wég was
je lach! Misbruik ligt op de loer Jij en jouw
centjes, zij proberen het toujours.....

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Telefonisch misbruik’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.