De Zilveren Stroom van de Betuwe

A.G. de Keijzer

Langs velden en weiden,
stromend door het land,
kronkelt de rivier de Linge,
als een zilveren lint zo elegant.

Door de Betuwe meanderend,
door pittoreske dorpen en steden,
verbindt zij het landschap,
als een levensader van beneden.

Haar water helder en fris,
een thuis voor vissen en eenden,
en langs haar oevers weids,
valt altijd wel iets te beleven.

In de lente ontwaakt zij,
met bloesems in volle bloei,
en in de zomer verkoelt zij,
de warmte van het groene kroos.

De herfst kleurt haar oevers,
met bladeren rood en geel,
en in de winter rust zij,
onder een mantel van ijs en sneeuw.

De Linge, o zo wonderschoon,
een parel van ons land,
zij blijft stromen en zingen,
als een lied dat nooit verstomt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

A.G. de Keijzer (Actief sinds: 08-03-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De Zilveren Stroom van de Betuwe’ van A.G. de Keijzer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.