Oliemij. exploiteerde sportparken

Dakoyria

Die grote oliemaatschappij die toendertijd
meerdere sportparken in den lande
voor personeel en gezinnen exploiteerde...
Waar ik als jong kind in tamelijk koud water
in hun eigen buitenbad zwemmen leerde...
Zo'n akelige haak in je nek, maar het léren
deed je, dus heel niet zo gek!
De plaats waar je ook ándere sporten
beoefenen kon

Menig klein kind in een speeltuintje gratis
een toestel beklom De royale foyer met van
alles en nog wat Mannen speelden in een
gemoedelijke sfeer menig partijtje biljart!
Zo heel lang deel van mijn jeugd uitmakend;
nu tegen deze oliegigant talrijke vaak reëele
bezwaren...

Voorgoed verdwenen is nu dit al, maar lang
zal dit alles mij nog heugen Echt een school-
voorbeeld van een tijd zonder veel geld,
daarom op deze parken zo gesteld en de
'firma' die ook eens wou en kon deugen!

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oliemij. exploiteerde sportparken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.