Opruimwoede heeft toegeslagen

Dakoyria

Het lijkt wel of de opruimwoede heeft toegeslagen
Verwonderd begint het mij nu te dagen
Al die onnutte troep in metersdikke lagen...
Ik zie het vrijwel overal en nergens, verbonden aan
het herfstgebeuren...

Rottende blaadjes worden zelfs geveegd zonder
zelfs maar te zeuren Klaar willen we kennelijk zijn
voor de aanstormende wintertijd Het is nogal
opmerkelijk, deze opschonende strijd Uren van meer
dan passieve rust breken weer aan: daglicht dat snel

vliedt, het niet langer kan weerstaan.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Opruimwoede heeft toegeslagen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.