Bij tijd en wijle een traantje om je

Dakoyria

Jouw woning is nu vrijwel leeggeruimd;
jouw zonen hebben nog wat rond gestruind
na jouw tamelijk overhaaste vertrek
Het wachten is nu voor mij op nieuwe buren
Zo heel vreemd wel, zo 'gek'

Tweeëntwintig jaren elkaar's buren zijn is een
lange tijd... Bij tijd en wijle een traantje om je
verhuizing geschreid
Nu ben je er inmiddels volkomen onverwacht
helemaal niet meer...

Razendsnel dáár overleden, zo erg triest
Met de nieuwe luitjes straks net zulk hartelijk
verkeer? De tijd zal het me leren, maar vast
nooit zo fijn als met jou hebben mogen verkeren.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bij tijd en wijle een traantje om je’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.