't Badhuis en de speelmogelijkheden

Dakoyria

Ik zie hen nóg steeds komen gaan, de klanten
voor de wekelijkse douchebeurt Zeep, een
handdoek en een shampookussentje in de
hand

Het badhuis lag temidden van onze straat
Wij kinderen keken niet op of om, zo heel
vertrouwd was dit beeld zo onderhand
De hoge muur leende zich voor heerlijk

gespeel: twee, drie of vier ballen gekaatst
Je oefende met het gewenste getal en
vanwege het resultaat geregeld verbaasd
De gladde trottoirtegelos breed gelegd

voor het gebouw Fijn om erop te rolschaatsen
liefst heel gauw! Voor fanatiek hinkelen was
ook nog plaats... Zovele bezigheden inderhaast
Een fraai tijdsbeeld uit een al lang vervlogen tijd

Voorbij, dit alles, voor nu en altijd.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘'t Badhuis en de speelmogelijkheden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.