Schoonheid in het vervallene?

Dakoyria

Ik kijk naarstig naar het definitief vervallene...
Of daarin soms ook wel een zekere
schoonheid schuilt? Opeens denk ik aan de
zwaar geteisterde Oekraïne, waarom mijn
hart nog altijd huilt.....

Geldt dit dan voor eeuwig en altijd? Ik houd
meer van behoud en zorgvuldig conserveren
Daarmee is toch helemaal niets mis?
Meer dan prachtige architectuur, op tientallen
meters diep, onverwacht verschenen.....

in afgelegen verlaten woestijnen en/of
onmetelijke oceanen Van nog niet in te
schatten ouderdom of levensduur.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schoonheid in het vervallene?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.