INLOGGEN
«»

Die minneplaats...

Die minneplaats aan de brede waterkant,
zo heel bekend en er zo vlot beland
We kauwden er gedachtenloos op gras-
sprieten Schepen vaarden er naar Route
onbekend...

Een zorgzaam uitgespreide jas terwijl je
nog zo heerlijk pril was Het weer hielp mee
We zeiden weinig, niet veel, maar zoenden
naar believen

We vergaten compleet de omgeving
Een fiks vaartuig stiet keihard een geluid
uit Ongaarne stonden we op, plichten die
ons elders nog riepen

Vanaf het schip personeelsleden in hun
blote bast zwaaiden, wensten ons 'veel
geluk' toe voordat zij geleidelijk uit het
zicht verdwenen.....

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die minneplaats...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.