Zo een dag aan strand en zee

Dakoyria

Ik verlang naar een vruchtensoftijsje aan de
rand van het strand
Diverse soorten geeft het en je likt gretig aan
één in je hand...

Het leven is voor even volkomen perfect,
luie lijven hebben zich op grote badlakens
uitgestrekt
Rustig blauwgrijs aanrollend zeewater, "eb"

Kinderen spelen zoet met zand en een schep
Honden rennen behendig tussen de mensen
door De lucht vrijwel blauw, kent nauwelijks
wolken hoor

De temperatuur voelt prettig aan, niet te heet
Er zijn wat surfers in de verte; niet één die van
de plank gleed De eerste zonnige dag voor
zovelen

Het is niettemin tamelijk
rustig, geen al te luid-
ruchtig geklep Bier lest al te dorstige kelen.
De jeugd speelt met een grote, gekleurde bal
Zandkastelen worden ook niet vergeten.....

Een wat je noemt bevredigende dag al met al.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo een dag aan strand en zee’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.