BREDA 'S WILDERNIS

Han Messie

Over de Oranjestad
zwerft een reusachtige nevelvinger
vol peinzend zachtzinnig gemoed
tikt soms vluchtig met zijn punt
op een tuin plantsoen of park
wil op sommige plaatsen
een woest aanzien handhaven

bij de noordelijke huizen
aan de wijde bocht van rivier de Mark
drukt de vinger enige malen hard
behoedt kleine maar ruige bossen
tenslotte rust hij voldaan
naast het meertje de Asterd
doet hier het lilliputse oerwoud
beschermd en zuiver adem halend
voortleven tot genoegen
van vogels en wilde viervoeters
die in hun eigen domein
warrige ondoordringbare
daarom oneindige ruimte hebben.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Aan de noordelijke rand van Breda heb je enige nieuwe bossen en bosjes, die ondanks hun kleinheid sterk aan oerwoud doen denken.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BREDA 'S WILDERNIS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.