INLOGGEN
«»

KEURIG VERWILDERD

Aan een geurig bloeiende wei
door het grote bos bij Chaam omringd
ligt een afgelegen jeugdherberg
stralend vol opwekkend licht roze
zuigt frisse adem van het morgenloof
om de gasten na het ontwaken
tot daad en wandeling te noden
drinkt rossig glanzend laat avondrood op
langs het grindpad naar de deur
staan slanke berken in een lange rij
hebben in hun takken kracht en trouw
van flinke gedienstige schildwachten

grote werktuigen doen mensenwil
een kleine sterke oerwoudhand grabbelt

in schone moeraspoelen klinkt de stem
van het woudhuis dat hier leefde
harde in elkaar verwarde struiken
steken strijdlustige doornen uit
verbergen beschermend tere planten
groeiend op gewezen sportveldjes
bomen kijken neer met weemoed
én blij vooruitzicht steeds over
dit nieuwe gedrongen rijk der woestheid
te mogen heersen en waken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

In 1954 werd de jeugdherberg "Putven" bij Chaam gebouwd en in gebruik genomen. Deze lag eenzaam, maar heel mooi in de boswachterij van Chaam. Tegen het jaar 2010 is deze jeugdherberg afgebroken en heeft plaats gemaakt voor een kleine, wilde ,moerassige plaats in het bos. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘KEURIG VERWILDERD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.