Polder

Roel van Ekeris

Polder.

Natuur streelt de ziel.
Vlinderschoonheid waarvoor je viel.
Het hart met schoonheid verbonden.
Natuur geeft je het onomwonden.

Wolkjes en een blauwe lucht.
Zilverreigers in hun vlucht.
Grutto’s in het weidse land.
Aan kieviten je hart verpand.

Zwervend door het polderland.
Poelen, sloten en een uitzicht zo markant.
Boerderijen in verre contrasten.
Droombeeld voor natuurfantasten.

Weilanden met pinksterbloemen.
Het vogelleven kun je er louter roemen.
Witte zwanen in harmonie.
Een grasmus prevelt er zijn liefdesmelodie.

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Polder’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.