Het "bos" uit mijn jeugd

Dakoyria

In de volksmond heette het een bos...
Het was niet meer dan een groot park
met hoge, fraaie bomen en lichtgroen
gekleurd mos

Het werd veelvuldig bezocht door mensen
die wilden wandelen Een siervijver bood
nog wat meer: exotische siereenden en
ganzen Wilde vogels streken er neer

Op tamelijk grote, vrije grasvelden werd
wat gebald Ee meegenomen lunchbox,
iets te drinken wat heel goed bevalt.....
Rondom beschut door veel struikgewas

Op de speciaal daarvoor bestemde paden,
fietsers in een stevige vaart
Een alleraardigste kinderboerderij nog,
voor de allerkleinsten paraat

In de herfst prachtige kleuren; een over-
daad aan boomvruchten Eekhoorns
kwamen die keuren... Te elfder ure
nog een jong, net getrouwd paar

Zij hielden er hun fotosessie; volop
gelegenheid nog voor een heuse
receptie.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het "bos" uit mijn jeugd’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.