Ambulancediensten

Dakoyria

Geregeld houd ik me via de t.v. bezig
met de Britse Ambulancediensten
Zomaar tevens op Nederland geent?
Of toch dan heel anders georganiseerd?

In de U.K. zie je geen verschil tussen
drugs- en/of alcoholverslaafden en menig
ander ernstig ziek en zeer en nooit
onderscheid naar de persoon

Zie ik dat hier wel anders of bestaat dit niet,
vraag ik me af
Afschuwelijke beslissingen voor zo'n meld-
kamer om een afweging te moeten maken

daar het veel te weinig ambulances geeft;
de verantwoording die jij wel moet dragen
over wie er mee mag naar het ziekenhuis
en wie mogelijk bij te lang wachten niet

meer leeft.....
Heel het sociale leven treffen zij op de
kaart; wie ontvangt er nog extra hulp thuis
Bij wie is dat de moeite niet meer waard?

Mij treft speciaal Londen, met een snel
groeiende bevolking van 90.000 inwoners
per jaar! Een complete stad..... Bij toch al
een fors tekort op de ambulancezorg

op termijn nog veel minder zorg daar!
Treft dit ook onze grote steden, zomaar?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ambulancediensten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.