Een dorp dat sterk verandert

Dakoyria

Zo langzamerhand verandert ook een dorp
in haar bestaan
Polderwegen zijn overspannen door erg
prestigieuze bruggen
Het geeft er scholen met uiteenlopende
nationaliteiten

Een tot dan rustige ouderenflat wordt
bewoond door anders sprekende buren
Soms geeft dat wat lawaai op niet
gebruikelijke uren
Vrouwengroepen die onze taal willen
leren

Koters, van verschillende kunne, die
buiten spelen en niet meer willen
ontberen
'Vreemde' kappers die moeten
concurreren.....maar ook geliefde
eethuisjes en supermarkten

Wat een rijkdom als je een taxi neemt;
alle verhalen doen je beseffen dat je
niet meer op een eilandje leeft
Het eens zo rustige, wat gezapige dorp;
het ons-kent-onsgevoel niet meer daar
Het verdween zomaar

Slechter? Nee, alleen anders;
grootschaliger meer Wel voorgoed weg
is de oude, vertrouwde, gemoedelijke
sfeer!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een dorp dat sterk verandert’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.