INLOGGEN
«»

Het bistrootje

Heb je zin om
nog eens af te
spreken op die hoek
waar dat geweldige
bistrootje vroeger
zat waar we lekker
in het zonnetje
zaten om ons tegoed
te doen aan een
biefstuk van
onthutsende afmetingen

daar waar de waardin
ons rosé wijn schonk
uit de Provence
in die lieflijke kleine
karafjes waar we nooit
mee toekwamen en
waar de frites vers
en knapperig waren
met een flinke dot
zelfgemaakte verse
mayonaise

waar we na het eten
altijd aan het kanaal
in het gras gingen
zitten om naar de
voorbijglijdende spitsen
te kijken en de bootjes
van de hengelaars
voorbij zagen tuffen
op weg naar hun vaste
stek? Ja? Dan kom ik
je zo direct halen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het bistrootje’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.