Landerijen

Roel van Ekeris

Grazige weiden
Een houtwal mag het landschap begeleiden
Een heldere boerensloot met kroos
Menig groene kikker die voor de zonnig oeverrand koos

Zichtassen bepalen het decor
Heel ver weg hoor je een tractormotor
Pinksterbloemen genoeg ,waar vlinders nectar halen
Kieviten, wulpen en grutto als jouw klankschalen

Boerderijen als kleine stipjes in de verte
Blauwe lucht met ganzen in hun vlucht
Natuur schenkt jou een gezondheid offerte
Het landschap heeft je opgelucht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Landerijen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.