Grote knullen babbelen gemoedelijk

Dakoyria

Het woninkje is maar klein, nog smaller de
plek voor wat zon Jongelui zijn er neer-
gestreken voor een peuk en een chat die
juist begon

Zich totaal niet druk makend om een ieder
die rakelings passeerde, zelfs kort groetten
zoals zij ooit eens leerden...
Met zomaar hun jeansbillen op het plaatsje

Ontspannen, tevreden, kameraden voor
altijd
Tussen wat pilsjes door het bespreken van
het grote strijdtoneel, zo heel vlot opgelost

Het kostte nauwelijks enige moeite, laat
staan veel tijd en strijd, hooguit nog wat dorst.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Grote knullen babbelen gemoedelijk’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.