INLOGGEN
«»

Nergens bij horen...

Ondubbelzinnig werd het me wreed meegedeeld:
Jij komt echt niet van hier!
Hoewel ook ik er geboren was, hielp die wetenschap
me geen ene zier

Die stad van mijn ouders, waarvan men zegt dat er
het zuiverste Nederlands wordt gesproken, was
meer dan eens reden voor ombarmhartig gepest
Uitdrukkingen van daar konden mijn goedkeuring

wel wegdragen, bepaald niet door de leeftijdgenoten
Uiteindelijk hoorde ik nergens, noch hier, noch daar
Heel veel later leverde dat ook voordelen op:
ik paste me bij verhuizingen naadloos aan, tamelijk
onverdroten!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nergens bij horen...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.