INLOGGEN
«»

ZOMERSTRIJD

Brandende zon hindert
schapen en geiten in de wei
laat hen loom zoeken naar schaduw
tenslotte roept de vertrouwde stal

de hitte nodigt talloze horzels
te smullen van ezelshuid
vooral oogranden ontgelden het
zien angstig rood en gezwollen
hoenders en parkieten
genieten van een verkoelde ren
dankzij grote zonneschermen

de sier- en heestertuin daarnaast
krimpt in trillende lucht
struiken knijpen hun vingers samen
tonen te vroeg verdorde bloesems
bijen en hommels vliegen traag
de verlangde nectar halen
lijkt vermoeiender dan ooit

zware wolken spreken
vol vechtlustig aanzien
luide donder slaakt opgewekt
een rollende overwinningskreet
bliksems zijn blije feestlichten
harde regen tikkelt op stenen
en planten die juichend drinken
geeft zegenrijke voeding
aan kinderboerderij Parkhoeve
bij Breda 's groene Noorderrand.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Parkhoeve is een mooie, grote kinderboerderij in Breda-Noord. Deze heeft veel te lijden gehad van de hittegolf en de medewerkers zijn maar al te blij met de regen , die gelukkig niet te lang op zich heeft laten wachten. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ZOMERSTRIJD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.