INLOGGEN
«»

Korenburgerveen

Venig landschap
Waar het zompig was
Een oer-beleving
Cultuurhistorische verweving

Met stilte omgeven
Slechts af en toe zal de spoorlijn wat geluid geven
Korenburgerveen
Een enkele Kraanvogel die voor jou verscheen

Beelden van het hoogveen-mos
Bijzondere libellen zweven
Menig berk met een paddenstoel
Blubberboel

Kijk om je heen
In het Korenburgerveen
Roodborsttapuiten die muggen verlangen
Mysterieuze sferen die er hangen

Plas dras
Zonnedauw in nat gewas
Veenpluis in een windruis
In dit landschap voel je je thuis


Roel van EkerisĀ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Korenburgerveen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.