INLOGGEN
«»

Naar een groot tuincentrum

Tuincentra zetten hun beste beentje weer voor:
práchtig versierd en volledig in de Kerststijl
hoor!

Ik betrad de verlichte poort van een megagroot
pand; de ingang voorzien van talloze lampjes,
wat een welkome entree vormde in dit land

Ik vergaapte me even aan talrijke planten,
klein dan wel groot Voor iedere beurs dat het
wel wat bood

Een heus showtraject was vervolgens uitgezet
Je waande je vaak in een sprookjeswereld,
maar soms ook wel zó levensecht

Levende schapen trof ik aan, temidden van alles
wat ik niet eens opsommen kan gaan
Meer dan prachtig speelgoed, kunst voor aan de
muur

Wél met een fikse prijskaart eraan, dus belachelijk
duur!
Een levensgrote Kerstman zag ik in het voorbij
gaan

Net echt, zo razen knap gemaakt, bewonderend
bleef ik tóch even staan
Bewegende pinguins in een ijselijke sfeer.....

Teveel om op te noemen ,verrassingen destemeer
Uiteindelijk wel wat moe neergestreken in het
restaurant Stamppot gaf het en tevens een drankje
bij de hand

De stemming steeg flink door een aanwezige zanger
Meegezongen werd er door een compleet gezelschap
uit volle borst

Een enkeling ging spontaan dansen, geklapt werd er op
de maat Daardoor met eten wat gemorst...
Na afloop wachtte nog wél de kassa Voor sommigen de
ontnuchtering die vlot dan toeslaat

Dakoyria, 2019.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Naar een groot tuincentrum’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.