INLOGGEN
«»

Heimwee

Opeens staat hij weer binnen, in de hem zo
vertrouwde zaal...
Bijna twee meter lengte zie je niet makkelijk
over het hoofd
Hij groet blij ons allemaal Voor mij heeft hij nog
een apart woordje, als dank voor de gestuurde
kaart

Wénnen dáár kan hij absoluut niet, daarom dat
hij nu hier staat
De kinderen hadden wel gelijk, het ging niet meer
Nu bewoont hij een piepklein kamertje met wel
een prachtig uitzicht, maar zijn kont keren wil niet
zozeer... Zelfs zijn grote hoeveelheid kleding paste
er niet Zomaar buiten hem om weggedaan,
tranen van verdriet.

Even later zie ik hem zielsgelukkig een kranten-
puzzeltje maken, volkomen op zijn gemak
Een heerlijk kopje koffie vergezelt hem terwijl hij
gelijktijdig onderuit zakt

Ons kent ons, dat moge duidelijk zijn!
Of dit nou wel de bedoeling is? Zo een enkele keer
is wel mieters en fijn...
Niemand grijpt in, laat hem maar
Hoelang woont hij nu alweer elders, veertien dagen
pas? Daar is hij dan mooi mee klaar!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Heimwee’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.