INLOGGEN
«»

De Meerhistorie

De vrouwen van de groep verschillen in leeftijd en
achtergrond
Onze bijzondere polder die tezamen bond

Ik richt me op de juf die heel gestructureerd te werk
gaat
Zij heeft al vaker met dit bijltje gehakt en de grote lijn
die haar niet ontgaat!

Verhalen van de grote stad en het verre platteland
Wat was precies in de oorlogsjaren aan de hand?
Hoe was ons aller schooltijd? Je luistert maar en
verbaast je over die tijd.

De decente maakt van iedere ontmoeting een verslag
Je weet nu ongeveer hoe een volgend boek er straks
uitzag...

Ik verwonder me over de geschiedkundige interesse
die je bij een vrouw uit een metropool zag
Langzaam aan voegen de verhalen zich tot een boek

Enige zijn er al gedrukt, ook déze komt er aan, op veler
verzoek.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Meerhistorie’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.