3e BEZOEK AAN EEN VERLATEN STEENGROEVE

Han Messie

Het vrije wilde paard
dat tussen struik en springbron leeft
vlucht voor onweer
in een vergeten mijngang

schuchter _ dof stampend
gaan zijn hoeven over
het oude karrespoor
als een verlopen slangenrustplaats

klinken
langs wand en zoldering
achter hoeken
de laatste verste echo
is kloek en
vastberaden:
de stap
van de geknechte soortgenoot
die hier eens wagens trok.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘3e BEZOEK AAN EEN VERLATEN STEENGROEVE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.