BLAZEND DRIETAL

Han Messie

Wijde luchtige adem
uit het Friese Westen
vol uitgestrekte weiden
ruime vreugdemeren
en
geurige ritselzuchten
van Oostelijke zandgrond
met dichte bossen verrijkt
waar
zilt gesnuffel der Wadden
zich door mengt
treffen elkaar broederlijk
boven Smallingerland
geven het woelige Drachten
veelzijdige kracht
voor doen denken en vermaak.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Drachten heeft veelzijdige omgeving van water, bossen en weilanden, want het ligt op de overgang van het merengebied en de streken met bossen. Daarbij zal deze plaats ook nog wind van de Waddenzee ontvangen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BLAZEND DRIETAL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.