INLOGGEN
«»

Nederland beter leren kennen

Het heeft ook wel enige voordelen, heel weinig
nog maar op reis
Je ontmoet wel nog anderen, met hún verhalen,
soms heel eigenwijs

over de achter ons liggende jaren hoe men elders
leefde en werkte, het gezin, de spaarzame vrije tijd
Uit diverse streken tref je hen, van plaatsen die je
nog niet kent en mijdt

Gretig zuig je de woorden in je op, je lijkt er zo goed
als bij.....
De jou nog ontbrekende streken en plaatsen voegen
zich in een lange rij.

Dakoyria, 2018.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nederland beter leren kennen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.