INLOGGEN
«»

Mijn bankje aan De Maas

En dan De Maas die
fier stromend
in het midden
verdeelt de oude stad.

Het kabbelend en trouwe water
doet denken aan antieke ruitjes,
de zon verdelend inbundels licht.
Wel honderd.

Hier,
hier op deze bank
hier gebeurt het.
Loom en broeierig de lucht.
mannen, vrouwen die nergens echt wonen.
in groepjes bij elkaar.
Schepen sluipen traag voorbij
bukkend, voor elke brug.

De Maas, mijn vriend die luisteren kan,
in het donker of juist licht.
Hier.
Mijn bank en ik.
Dit mooie stuk Maastricht.

Klaas Klimop

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

klaas klimop
Actief sinds: 03-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn bankje aan De Maas’ van klaas klimop zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.