Dagtocht naar het strand

Dakoyria

Die tocht met mijn ouders naar het witte strand.....
We aten meegenomen broodjes ei en hapten
onvrijwillig vele korrels zand.

Een lekkere fles limonade met goudkleurig
kleurtje, het hoorde er volkomen bij
Omkleden achter een heel groot badlaken.

Stel je eens voor dát.....
Uit voorzorg had je al je badpak aan, dus
géén blote gat.

Van strand naar zee en vice versa, zeurend
om een ijsje Dáár kwam paps dan al mee,
aangeschaft voor een heel schappelijk prijsje.

De kleine dingen nog, die je gelukkig maakten
Thuis vlug, vlug onder de douche
Een roodverbrande huid en warm eten waarvoor
je afhaakte.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dagtocht naar het strand’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.