INLOGGEN
«»

Het Rode Plein

Het Rode Plein ooit
het domein van de
communisten; waar
socialisten eens
trots op konden zijn.
Hier, ademt nog de
sfeer uit het verleden
van die oude leiders,
boven, achter hun ijzeren
gordijn.

Hier misstaat nog steeds
niet die rode vlag met
hamer en sikkel op de
eerste arbeider's dag.

Het plein, de stenen en
de brede straat; kennen
de macht van het Kremlin
wanneer die uit marcheren
gaat.

Een rode liefde zo vaak
over Moskou bezongen voor
een romance die hier ooit
tussen twee mensen was
begonnen.

Het Rode Plein in de
moderne tijd kent nog
steeds diezelfde passie
aan het volk toegewijd.
Het Rode Plein ademt nog
in dezelfde sferen voor
nieuwe leiders, boven,
die nu iets anders beweren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het Rode Plein’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.