Kaasmarkt

Willem Bernardus Tijssen

De waag, waagschalen in balans.
De Goudse kaas door de dragers
Naar de waagschalen gedragen.
De kleuren van de vemen op de
Kaasmarktdagen sieren stemmig de
Dragers en geven meer gewicht aan
Hun klompendans.

De waagmeester's ogen in een strak
Gezicht. Jong, belegen en meer gerijpt
Op het juiste gewicht. Goudse kazen op
Kaasmarktdagen te gewichtig om niet
Met traditie te blijven verbazen.

Wie niet waagt wint in de kaas geen
Goede boterham, waarop bij variatie
Een stukje trots uit Edam. Maar de
Goudse is altijd goed, die smaakt naar
Meer zoals het moet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kaasmarkt’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.