Langzaam maar zeker

Mercedes voelt

Het komt langzaam maar zeker
Ik word langzaam zwakker, weker
Ik voel het mijn leven weer insluipen
Suïcidale gevoelens die mij bekruipen

Ik wil het niet voelen
Afleiding zoeken om af te koelen
Ik kan het nog negeren
Maar 't zit me niet in de koude kleren

De neiging wordt toch sterker
Maar ik, als harde werker
Ik wil niet toegeven,
Kies met overtuiging voor het leven

Ondanks dat voel ik de bekende angst
Voor verlies van controle ben ik 't bangst
Dat het mij straks toch teveel wordt
Dat niemand kan helpen voordat ik instort

Ik vecht tegen het trieste gevoel
Herinner mezelf aan mijn levensdoel
Wanneer ik geestelijk moe, bijna op ben
Zodat ik de rauwe motivatie weer herken

Met dan hervonden kracht boks ik op
Tegen nare gedachten die ik soms opkrop
Tegen triggers gedurende de dag
Ik vecht onzichtbaar door, met een lach

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mercedes voelt (Actief sinds: 30-08-2022)

Informatie bij het gedicht

Geschreven op 29 augustus 2022

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Langzaam maar zeker ’ van Mercedes voelt zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.