Zij kettert soms de hele boel bijeen!

Dakoyria

Zij vertelt de groep uiterst spontaan: soms kettert
zij de hele boel bij elkaar, op meer dan luidruchtige
toon... Naar het lijkt zomaar!
Als haar tamelijk demente man zich in haar ogen
misdraagt, compleet onhandelbaar is...

Zij uit dan meer dan onwelgevoeglijke woorden,
die dan hém volstrekt niet stoorden!
Maar toch... als hij er dan zo stilletjes en bleek
bij zit, beseft zij ondanks alles: Het is nog altijd
mijn mán.....

en zij voelt spijt om haar uitval die hij nog amper
vat, dat is dan het allerergste bovenal
Mijn aandacht en sympathie gaan echt wel tóch naar
die vrouw die ondanks alle pijn en moeite het aller-
beste voor hem wou

Maar ja, zij is niet meer dan een mens en verre van
volmaakt Toenemende vermoeidheid die haar toevalt
en steeds harder dan raakt.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij kettert soms de hele boel bijeen!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.