De angst om tekort te komen

Dakoyria

Wat haar tot verontschuldiging dient: zij is zich er
totaal niet bewust van
Haar inhalige, exploiterende gedrag waaraan ik
deels tegemoet kwam...

Haar slurpende, meer dan gehaaste koffie drinken
verdient een verhaal op zich Dat zij zich nooit eens
verslikt! In recordtijd is de koffiekan leeg al vragend
of zij nog meer kreeg?

Het tekent feitelijk haar hele gedrag: de voortdurende
angst om tekort te komen Intens verwaarloosd ja en
niemand die zo heel jong nog in haar behoeften voor-
zag

Het is dit vrijwel onverzadigbare wat mij meer dan
wat dan ook treft; het haar dit zeggen helpt niet
omdat ze desondanks nog altijd het niet beseft.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De angst om tekort te komen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.