INLOGGEN
«»

Op kantoor hallelujah

OP KANTOOR HALLELUJAH

Meneer De Bruin zat op kantoor
Hij had een bureau en een laptop
Maar wat hij hier deed
Dat wist hij eigenlijk niet

Meneer De Bruin zat op kantoor
Hij had feitelijk geen baan
Er was niets te doen voor hem
Hij surfde wat op het internet
En hij bestudeerde de gezichten
Van de anderen die hier waren

De mensen die hier ook waren
Zaten eveneens achter hun laptops
Ze typten en ze telefoneerden
Ze praatten met elkaar
Bij koffieautomaten en kopieermachines
Ze gingen naar kleine kamertjes
Om met elkaar te overleggen

Meneer De Bruin zat op een afdeling
Die niet zijn afdeling was
Hij had geen afdeling meer
En ook geen collega's
Hij zat in een regeling
Omdat het een tijdje
Niet zo goed ging met hem
En als hij eerlijk was
Ging het nog steeds niet zo lekker

Meneer De Bruin zat in zijn stoel
Wat voor zich uit te staren
Hij dacht na over zijn leven
Dat niet als zodanig voelde
De mensen op dit kantoor
Spraken in een andere taal
Die hij niet verstond
Die hij niet kon begrijpen
En als hij toch wat wilde vertellen
Keken ze hem vragend aan
Zo van "wie is die man ?"
En "wat probeert hij toch te zeggen ?"

Meneer De Bruin zat te wachten
Tot er iets ging gebeuren
Iets dat alles weer veranderde
Niets bleef ooit hetzelfde
Daar kon je donder op zeggen
Het zou heus wel gebeuren
Het duurde nu al best lang
Maar hij moest geduld hebben
Ook dit ging weer voorbij

Meneer De Bruin
Werd naar boven geroepen
De vrouw zei dat het was opgevallen
Van hogerop in de organisatie
Dat hij er nog steeds was
En ze wilden eigenlijk liever
Dat hij er niet meer was
Hij had niets te doen
In feite was hij niemand
Niet iemand die ze konden gebruiken
Hij drukte op het budget
En hij nam ruimte in beslag
Hij hoefde niet meer te komen

Meneer De Bruin zag het gebeuren
En hij wist dat het goed was
Hij leverde zijn laptop in
Hij gaf een bewaker zijn toegangspas
Hij werd naar de deur begeleid
Nog één keer ging hij door de draaideur
Hij liep naar buiten
Hij keek stoïcijns voor zich uit
Hij keek niet meer om
En hij is nooit meer
Terug naar kantoor gegaan
Hallelujah

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Op kantoor hallelujah ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.