INLOGGEN
«»

Werk van ambulances...

Geregeld verzet ik me er wat tegen
maar ja, ook dat is onderdeel van ons
dagelijks leven; gewonden en doden
door geweldsmisdrijven
Zomaar steekwapens gekerfd in tot
dan gezonde lijven!

Joost mag weten waarom toch ik dat
steeds weer zien wil: de schaduwkant
van ons bestaan... via het Britse
t.v.-programma "Ambulance"
Een overmaat en steeds weer dat ik ril

Een op de drie aangemelde klanten is
psychisch ziek Tel daarbij nog de
alcoholisten en drugsverslaafden.....
en als vanzelf sprekend de 'gewone'
kliek

De Britse wetgeving is uiterst streng
altijd hulpverlening zonder aanziens
des persoons. kostenvrij en in dit
alles zit het hem
Veel meer aanvragen dan ambulances

De meldkamer, in veel stress geschoten,
die dan beslist Wie heeft er de hoogste
prioriteit en wat te doen als van een
megaongeluk sprake is?
Die vakmanschap, de koelbloedigheid.....

voortdurend wel moeten staan op scherp
Is het te vergelijken met Nederland waar-
van ik niets weet noch bemerk?
Slechts angstaanjagend zwaailicht en
loeiende sirenes...

Wel zo verrekte belangrijk, dit soort werk!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Werk van ambulances...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.