INLOGGEN
«»

Slechts een meelevende blik?

Je kwam het me zachtjes melden, een meelevende
blik op jouw gezicht
Ik ontwaakte heel erg spoedig, had aanvankelijk van
louter schrik mijn ogen nog dicht...

Jouw boodschap sloeg zo vroeg nog in als een bom;
hierop had ik werkelijk nooit gerekend
Mijn lievelingsoom opeens zomaar dood In gedachten
altijd van zijn onverwoestbaarheid verzekerd

Al snel begaven we ons naar zijn weduwe, jouw zus
Geregeld werd er al razendsnel het een en ander dus
Ik werd ongevraagd bestemd tot het smeren van
broodjes want uit een andere stad naaste familie .....

Wat stevigs in hun maag konden zij na de begrafenis
niet ontberen De slotsom was dat ik niet mee kon en
mocht, om andere naasten te ontmoeten en te condoleren
Slechts weinig keren in mijn leven was ik zo vreselijk boos!

Familie van elders die de stationsrestauratie heus wel kende
en waarom niet een trein later verkoos?
Vele handen maken licht werk en gezamenlijk broodjes
maken had echt wel gekund!

Mijn oom, mijn held sinds jaar en dag, heb ik van harte
mijn aanwezigheid gegund Al wel volwassen heb ik mij in
woord en gebaar hevig verzet en ondanks alle commotie
gewoon meegegaan en thuis moeten blijven doeltreffend
belet.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Slechts een meelevende blik?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.