INLOGGEN
«»

Dag Sinterklaasje

DAG SINTERKLAASJE

Hij komt elk jaar opnieuw
Met zijn oude stoomboot
Zelf is Sinterklaas ook oud
Stokoud en versleten
Hij is al eeuwen in de weer

De mensen op de kade
Staan hem toe te juichen
Ze zijn blij dat hij er weer is
Ze verwachten cadeaus
Dat zijn ze zo gewend
En dat moet daarom zo blijven

Op vijf december
Werken de Sint en zijn helpers
Zich helemaal het schompes
De hele eindeloze nacht lang
Putten ze zich vreselijk uit

Alle cadeaus worden bezorgd
Bij alle huizen in het land
Een heidens karwei
Waarvan de honden geen brood lusten

Sinterklaas voelt zich niet jarig
Zijn lichaam is gebroken
Zijn gemoed is in mineur
En financieel zit hij aan de afgrond

De dag na vijf december
Volgt een geruisloze aftocht
Als de mensen nog liggen te slapen
In hun comfortabele bedden

De Sint wordt nooit uitgezwaaid
Er staan geen mensen op de kade
Om hem vaarwel te zeggen
Niemand heeft nog interesse
In die oude Katholieke bisschop

De kip met de gouden eieren
Is geslacht en opgevreten
De Sint wordt snel weer vergeten
Nu er niets meer te halen valt

Somber en terneergeslagen
Keert hij terug naar Spanje
Hij heeft nu een jaartje de tijd
Om zich weer op te laden
En om voldoende geld te sparen

Het volk is ontevreden
En het volk moet worden gediend
Hij heeft er geen zin meer in
Hij kan het nauwelijks nog opbrengen

Toch gaat hij door
Tot het echt niet meer gaat
"Want iemand moet het doen"
Dat zegt hij dan

Hij heeft zichzelf opgeofferd
Voor ons allemaal
Hij is het lieve Sinterklaasje

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dag Sinterklaasje ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.