Elkaar op de been houden

Dakoyria

We houden elkaar maar op de been met computer,
vrienden, kennissen, familie dan daar
Dat rotvirus is bij lange na nog niet heen

Aan huis gekluisterd, 'regent' het veel cynische
moppen, maar ook lieflijke teksten op zijn tijd
vergezeld van virtueel gestuurde bloemknoppen!

Even wat opgeknapt ben je opnieuw klaar voor de
dagelijkse strijd Mondkapjes op of af, die voort-
durende gesel Die straf!

Thuis zit jij je tijd maar uit met een boek of spelletje
voorzien van geregeld een oren strelend geluid.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Elkaar op de been houden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.