INLOGGEN
«»

Demonen

DEMONEN

Ze wilde zelfmoord plegen
De verontrustende gedachten
De dingen die ze voelde
Kwamen rechtstreeks van satan

De duivel was in haar gekropen
Hij was naar binnengeslopen
En het was God die haar redde
Uit de klauwen van het kwaad

En ik zeg tegen haar
Dat is fijn
Dat kan best zo zijn
Maar waar ben jij in dit verhaal ?

De duivel in de hel
God ergens ver daarboven
Geen woord over jezelf
Je eigen interne demonen

Ontstond de pijn dan niet
Ergens diep in jou
Was jij niet zelf de sleutel
Die het slot ontketende ?

Nee, oh nee
Het was het werk van Lucifer
De almachtige God kwam
En wierp de rotzak in de hel

Een onfortuinlijke speelbal
Tussen twee oeroude krachten
Een pion op een eeuwig speelbord
Met als inzet haar ziel

En wie ben ik dan
Beëlzebub of Baäl
Jezus of Judas wellicht
Slechts een aardse zwerver ?

U mag het zeggen
Mij maakt het niets uit
Ik dien niets of niemand
Ik ben er al niet meer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Demonen ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.