INLOGGEN
«»

De man van de partij

De man van de partij

De man zat uiterlijk onbewogen
Hij gaf stoïcijns antwoord op elke vraag
Van de man van de partij

Hij gaf antwoorden als:

"Ja hoor, ik begrijp het volkomen"

Of

"Ik zie in dat u geen andere keuze heeft"

Hij dacht bij zichzelf
Terwijl de man van de partij
Genadeloos op hem in bleef praten:

"Ik wil wel huilen
Maar de tranen komen niet
Ze zijn behoedzaam
En schichtig als een zwarte kat
Die de nacht niet vertrouwt"

De man van de partij gaat verder:

"Dus u begrijpt dat de situatie
Waarin u zich bevindt
Tamelijk precair is voor u ?"

"Zeker
Het is wat het is
Dat is nou eenmaal het lot
Van de man die niet huilen kan"

"Pardon ??
Wat bedoelt u met dat laatste ?"

"Dat dit het lot is
Van een man die niet huilen kan"

"Ik geloof toch echt
Dat ik u nu niet volgen kan...'

"Dat denk ik ook niet nee
Daar slaat u de spijker op de kop"

De man staat op
Hij loopt het kantoor uit
Hij laat alles achter zich

Hij beseft
Dat hij hier vanaf nu
Nooit meer komen zal

"Dat was het dan
Het is niet dagelijks
Dat ik zulke overwinningen behaal"

Hij kijkt bij zichzelf naar binnen
En bespeurt een hoge mate van tevredenheid

Bijna durft hij te glimlachen
Maar ook dat weet hij binnen te houden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De man van de partij’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.