Vastzitten

Vincent Oostrijck

Vastzitten

Neem nou Christus
Hij weende
Lazarus was gestorven

Verdriet stroomde
Over zijn wangen
Viel op de grond

Zoveel redenen
Om te huilen:

Alles verandert voortdurend
Behalve
Dat je ongelukkig bent
Constante factor
In jouw bestaan

Heel diep in jezelf
Zit je verstopt
Opgesloten
Harnas van wanhoop
Dwangbuis van spanning

Je lichaam
Staatsgevangenis
Voor je geest
Geen kans op vrijlating

Je huilt
Zonder tranen
Alles blijft binnen
Niets stroomt
Alles zit vast

Je droomt van niets:
Geen pijn
Geen leven
Geen dood
Geen hemel
Geen zwart gat

Niets

Gewoon verdwijnen:

Drie
Twee
Een
Weg




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vastzitten’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.