INLOGGEN
«»

Schaduwjongen

Schaduwjongen

Hij leefde in de schaduw
Ideeën over een normaal en gangbaar leven
Had hij al lang uit zijn hoofd gezet

Hij zag alles somber in
Er was geen toekomst voor de wereld
Niet voor de mensheid
En al zeker niet voor hem

Hij had geen werk
Maar hij fantaseerde over een loopbaan
In zoiets als een rouwcentrum
Of een mortuarium

Begrafenisondernemer leek hem ook wel wat
Hij zag zichzelf statig staan
In zo'n lange zwarte jas met een hoge hoed
Terwijl de kist en de rouwenden
In een lange processie aan hem voorbijtrokken

De nacht was mooi
Net als kaarslicht
In tegenstelling tot zonlicht
Hij verafschuwde de zomer
En de zomerse en speelse vrolijkheid
Die zich dan in het dagelijkse leven
Aan hem opdrong

Regenweer paste meer bij hem
En als de straten overspoelden
Dan deed hem dat erg goed
Want zelf kon hij niet huilen
En de wenende weergoden
Hadden kennelijk compassie met hem

Hij zag geen toekomst voor zichzelf
Hij wist ook niet wat erger was
Dat alles altijd hetzelfde zou blijven
Of dat alles zomaar zou veranderen
Beide opties voelden onaangenaam

Hij wilde niet leven
Maar dood wilde hij evenmin zijn
Op dit moment bevond hij zich
Ergens tussen leven en dood zijn
Dit was een soort vagevuur
Een voorportaal van de hel

Hij wentelde zich verder in zijn wanhoop
En nooit kwam hij een steek verder
Zijn geest draaide in vicieuze cirkels
En tenslotte besloot hij maar
Om niets te doen
Behalve af te wachten
Hij wachtte op iets of niets
Ooit of nooit zal het beter gaan

En nog heel lange tijd gebeurde er niets
Helemaal niets
Niets dat het vermelden waard is


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schaduwjongen’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.