Overprikkeling door autisme

Vincent Oostrijck

Overprikkeling door autisme

Ik voel me overprikkeld
Aan de buitenkant
Zie je helemaal niets
Maar van binnen
Rennen de emoties
Door elkaar heen
Ze botsen en klotsen
Tegen elkaar aan

Die spieren in mijn lichaam
Branden en trekken
Ik wil ontspannen
Ik moet absoluut ontspannen
Ik wil rust in mij
Maar het wil niet lukken
Zelfs als ik stil zit
En gewoon probeer te voelen
Wat er nou precies gebeurt
Met mij
In mij
Gaat het door en door

Ik schreeuw het uit
Maar u zult er niets van merken
De schreeuw
Die diep van binnenuit komt
Wordt door mij onderdrukt
En is ten alle tijden
Zonder geluid
De conclusie mag zijn
Overprikkeling door autisme
Is niet zo fijn
En dat is nogal
Ontzettend
Zwak uitgedrukt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Overprikkeling door autisme’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.