Gebroken Messias

Vincent Oostrijck

Gebroken Messias

Een Messias aan het kruis
In zijn donkerste moment
Van eenzaamheid en lijden
Totale radeloosheid
"God, mijn God
Waarom hebt gij mij verlaten ?"

Wie zijn wij ?
Wat zijn wij ?
Waarom zijn wij ?
Wat betekent dit alles ?
Is het antwoord niets ?
Zijn wij verlaten ?

Of is er nooit iets geweest
Dat ons verlaten kan
Behalve
Een uitdijend heelal
Een allesverslindend
Zwart gat
In de kosmos
Van je pijn ?

Is liefde een illusie ?
Zijn we allemaal een illusie
En allemaal verdoemd
Te leven en te sterven
In volstrekte
Onverschilligheid ?

Gevangenen
In dit aardse leven
Voor heel even
En dan voor eeuwig
In het niets

Hij hoorde alleen de stilte
God zweeg
Jezus voelde zich verlaten
Door diegene
Die alles voor hem was
"God, Mijn God
Waarom hebt gij mij verlaten ?"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gebroken Messias’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.