Gebroken man

Vincent Oostrijck

Gebroken man

Ik zat ooit een half jaar in een therapiegroep
Er woonde daar ook een man
Een erg aardige en sympathieke vent
Een jaar of tien ouder dan ik
Hij was zo'n brede, sportieve gast
Die iets te fanatiek was bij volleybal
Hij was een ME'er
Een beer van een man
Maar vastgelopen in zijn leven
Dat waren wij namelijk allemaal
Zijn huwelijk was stukgelopen
Hij was overspannen geraakt
Dat liet hij nauwelijks blijken
Hij lachte veel en was sociaal
Maar als je goed in zijn bruine ogen keek
Zag je pijn
Hij vertelde dat hij als kind stelselmatig
Door zijn eigen moeder was misbruikt
Deze grote, stoere vent
Liep op zijn tenen
Al zijn hele leven lang
Hij overtuigde de therapeuten
Ja, het ging weer beter met hem
Hij ging heel positief naar huis
Later hoorde ik
Dat hij weer naar zijn werk was gegaan
Hij had thuis zijn dienstpistool gepakt
Op zijn hoofd gezet
De trekker overgehaald
Soms denk ik nog aan hem
Deze gebroken man
Hij lacht naar me
Het is een grimas van pijn
Rust zacht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gebroken man’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.