INLOGGEN
«»

reis naar het morgenland?

stapten met velen
op de zwerf
door het avondland
orienteerden op de orient
het morgenland
we overnachten bij een bron
en stapten naar een overkant
we voelden scheuren in de rangen
een oud paar gaf ons onderdak
wilden geen betaling
maar wilden getuigen
van een gastvrijheid
die nu aan scherven lag

het morgenland
is bijna heen
ruw is de adem
de krijgers zijn verstoft
de lucht vol rook
stinkt als een hel
waar is de morgen
van ons onschuldig stappen
met dauw op onze voeten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘reis naar het morgenland?’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.